ההנחיות חדשות של משרד המשפטים האמריקאי בנוגע להערכה של תכניות אכיפה של דרישות רגולטוריות
לקוחות וחברים יקרים,
המחלקה הפלילית של משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) פרסמה לאחרונה מסמך הנחיות בנוגע להערכה של תכניות אכיפה של דרישות רגולטוריות ("ההנחיות"). בעוד שההנחיות נועדו בעיקרן לתובעים בעבירות צווארון-לבן, על מנת שיוכלו להעריך את אפקטיביות העמידה בדרישות רגולטוריות בבואם להחליט האם להגיש כתבי אישום, יש בהן כדי לשמש מקור, אשר יכול לסייע לחברות המבקשות להכין וליישם תכניות אכיפה של דרישות רגולטוריות, או לחברות אשר מבקשות להעריך או לשפר את התכניות הקיימות אצלן.
ההנחיות מכירות בכך שפרופיל הסיכון של כל חברה דורש פתרונות אינדיבידואליים, והן מתמקדות בשלוש נקודות בירור עקריות:
האם תכנית האכיפה מתוכננת היטב?
האם התכנית מיושמת באפקטיביות?
האם התכנית פועלת, הלכה למעשה?
כל אחת משלוש השאלות הללו מחולקת לקטגוריות משנה, אשר מודדות את איכות התכנון של תכנית האכיפה של החברה (הערכת סיכונים, מדיניות ונהלים, הדרכה ותקשורת, דיווח חסוי ותהליך חקירה, ניהול צדדים שלישיים ומיזוגים ורכישות), יישום (מחויבות של ההנהלה הבכירה ודרג הביניים, עצמאות ומשאבים, תמריצים ואמצעי משמעת) ואפקטיביות (בדיקה תקופתית ובחינה, חקירה, ניתוח ותיקון התנהגות בלתי הולמת).
תכניות האכיפה אינן יכולות להיות "מוצר מדף", אלא צריכות להיות מותאמות באופן פרטני לפרופיל הסיכון והמודל העסקי של החברה; בנוסף, תכניות אלו אינן יכולות להיות "תכניות על הנייר" בלבד, אלא עליהן להיות מיושמות באופן אפקטיבי ולעבור בחינה תקופתית, לפי הצורך. ההנחיות מגדירות מחדש את העקרונות הבסיסיים הללו ובנוסף מספקות דגשים חדשים לנושאים מסוימים, כגון:
הערכת סיכונים המבוססת על "לקחים שנלמדו" – ההנחיות ממליצות שתכנית האכיפה תותאם לפרופיל הסיכון הייחודי של החברה, תוך התחשבות, בין יתר, במיקום הפעילות, המגזר העסקי הרלוונטי, הסביבה הרגולטורית, רמת התחרותיות של השוק, קיומן של עסקאות עם ממשלות זרות והמעורבות של צדדים שלישיים בפעילות החברה. בנוסף, יש להעריך תקופתית את הקריטריונים להערכת הסיכונים ולעדכנם לאור ניסיון העבר וגילוי של התנהגות לא נאותה.
חשיבותו של כוח אדם ייעודי – היחס לעמידה בדרישות רגולטוריות אינו תוצר של המשאבים המוקצים לנושא בלבד, אלא גם של החשיבות המיוחסת לנושא בתוך הארגון עצמו, הגישה למקבלי ההחלטות, הסמכות והעצמאות של העוסקים בנושא.
פיקוח יעיל על צדדים שלישיים העובדים עם החברה – ההנחיות מדגישות את חשיבות הפיקוח על פעילויותיהם של צדדים שלישיים. על חברות לנהל בדיקת נאותות, המבוססת על הערכות סיכון, לכל מערכות הקשרים שלהן עם צדדים שלישיים, ולהבטיח את ניטורם המתמשך. ההנחיות מדגישות ש"לרוב נוטים לעשות שימוש בסוכנים, יועצים ומפיצים על מנת להסתיר התנהגות לא נאותה, כגון תשלום שוחד לנציגים זרים בעסקאות בינלאומיות"; לפיכך, מודגש הצורך להכיר את המוניטין ואת מערכות הקשרים של שותפים אלה, כמו גם הצורך ברציונל עסקי משמעותי, המצדיק את קיומם של שותפים אלה בעסקה.
למסמך ההנחיות המלא אנא לחצו כאן
על מנת ללמוד יותר על בניית תכנית אכיפה אפקטיבית לעמידה בדרישות רגולטוריות לחברה שלכם, אנא צרו קשר עם ג'ין קלינהנדלר בכתובת: gene@gk-ad.com
השירותים שלנו >